Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dalić ostao i bez Petkovića: ‘Malo nas je to poremetilo’

Pročitajte i ovo

Prvo okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u 2021. godini donosi odmah tri kvalifikacijska dvoboja za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prvi od njih na rasporedu je u Sloveniji već u srijedu…

Zlatko Dalić za početak je priopćio neugodnu vijest. U jučerašnjem dvoboju protiv Gorice ozlijedio se Bruno Petković i neće ga biti na početku kvalifikacija. Petković je zaradio Luksaciju zgloba lijevog ramena i započelo se s intenzivnom fizikalnom terapijom.

“Bruno je ušao u pravu formu i malo nas je to poremetilo. Nadam se njegovom što bržem oporavku i da će pomoći Dinamu u Europskoj ligi. S njim je naša igra drugačija, u najmanju ruku falit će nam, nema ga, nema njega i Rebića, idemo s ovim što imamo”, kaže izbornik Dalić.

Dalić očekuje da će se danas pojaviti svi reprezentativci u Zagrebu.

“Zadnji koji treba danas doći je Borna Barišić, jučer je imao utakmicu, a zbog svih veza tek navečer dolazi. Brozovića i Perišića očekujemo tijekom dana.”

Ivica Olić velika je želja moskovskog CSKA, potvrdio je to još jednom izbornik Dalić.

“Točno je da CSKA želi Olića, on i ja smo razgovarali oko toga. Bit će mi žao ako napusti stožer, puno mi znači i pomaže, ali ako se odluči na to ima moju punu podršku i pomoć u svakom pogledu. To je veliki klub i dobra stvar i za hrvatski nogomet da takoav klub traži hrvatskog trenera. Nisam još razmišljao o zamjeni, čekamo razvoj situacije pa ćemo odlučiti.”

Slovenija je najteži protivnik u ovom prvom ciklusu, ali ne smije se nikog podcijeniti.

“Neće biti nijedna utakmica lagana, ni Cipar ni Malta, nema danas lagane utakmice. Slovenci su sigurno najteži u ovom prvom ciklusu. Izuzetno cijenim Keka, napravio je sjajne stvari, posložio je reprezentaciju, kompaktni su, ali mi smo favoriti. Imaju jednog od najboljih golmana svijeta Oblaka, Iličića. Moramo biti oprezni, visoki su i dobri u skoku. Neće biti puno vremena za pripremu, ali dugo smo zajedno, poznajemo se i idemo na pobjedu. Neće biti ugodno i lako, ali naš cilj se zna.”

Dalić upozorava da bi olako ulaženje u utakmicu moglo stvoriti velike probleme pa se prisjeća gostovanja u Mađarskoj.

“Mi smo svima izlog, svi se hoće na nama dokazati. Mađarska nam mora biti škola, tamo smo poveli pa izgubili. Sigurno će biti težak protivnik koji traži pobjedu, nakon toga slijede dvije kao lakše, a nisu lakše. Nema ključne utakmice, svaka nosi tri boda, a ključan je plasman na SP.”

Dalić najavljuje kako će na Sloveniju poslati onaj najjači mogući sastav.

“U tom smjeru razmišljam, imam samo jedan trening, danas i sutra neće se moći puno napraviti, više razgovor i sastanci. Nemam vremena za neke inovacije, to su uglavnom igrači iz Lige nacija. Protiv Slovenije s najjačim sastavom, a protiv Cipra i Malte vidjet ćemo.”

U taj dvoboj protiv Slovenije možda će u prvih 11 krenuti i Šime Vrsaljko.

“Kada dođe Šime vidjet ćemo, znam da nam ne može pomoći u tri utakmice, ali i sam dolazak je već puno, sigurno će igrati jednu utakmicu, razmišljam da to bude protiv Slovenije, ali razgovarat ću s njim i samo ako je 100 posto sve u redu.”

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti