Utorak, 27 veljače, 2024

Albona ne zanima što mediji nagađaju o njegovoj budućnosti

Pročitajte i ovo

Drugi vozač Red Bulla ove je godine česta tema u medijima posvećenima Formuli 1. Nagađa se kakva će biti njegova budućnost, hoće li ga Red Bull zadržati ili ne, no on kaže kako ga takve stvari ne zanimaju.

Alexander Albon, slično kao Pierre Gasly prošle godine, u bolidu Red Bulla ne uspijeva pratiti tempo svog momčadskog kolege Maxa Verstappena. Posebno se razlika vidi u kvalifikacijama, dok je u utrkama Tajlanđanin imao neke vrlo dobre nastupe, ali i brojne pehove.

Priče o tome da bi Red Bull trebao ponovno zamijeniti Albona i Gaslyja postale su vrlo glasne nakon pobjede Francuza u Monzi, no imao je Alex dobar odgovor na to, ostvarivši svoje prvo postolje u karijeri već na sljedećoj utrci u Mugellu.

Iz Red Bulla su poručili kako će konačnu odluku o svojim vozačima donijeti kasnije ove godine, no generalno šef momčadi, Christian Horner, u svojim javnim nastupima pruža podršku Albonu. Tajlanđanin pak kaže da mu je to jedino bitno, a da se pisanjem sedme sile ne želi baviti.

“Ne pratim medije. Znam da će se stalno pisati o tome. Vama novinarima to je vruća tema, ali ja sam se nekako udaljio od toga. Temeljim svoje povjerenje i samopouzdanje na razgovoru s Christianom ili dr. Markom. Osjećam da imam veliku podršku od obojice, kao i od ostatka momčadi.”

“Sasvim sigurno, opušten sam. Znam da moram napredovati i želim napredovati. Odlučan sam i motiviran napraviti baš to. Uz svu podršku koju imam od ljudi koji me okružuju, sretan sam svojom pozicijom u timu, a sva ta buka oko moje budućnosti proizlazi iz medija.”

“Zašto bih se zamarao nekakvim negativnim stvarima, radije drukčije koristim svoje vrijeme. Znam da su važni jedino moji nastupi. Na to sam koncentriran, a na drugo ne želim gubiti vrijeme”, poručuje Alexander.

Trećim mjestom u Mugellu, Albon je dogurao do pete pozicije u ukupnom poretku vozača, samo dva boda iza Landa Norrisa.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti