Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Amerikancima pozivnica za Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu

Pročitajte i ovo

Poznat je i predzadnji sudionik Svjetskog prvenstva u rukometu koje se treba održati u siječnju u Egiptu. Riječ je o reprezentaciji SAD-a…

Kvalifikacijski turnir regije Sjeverne Amerike i Kariba za Svjetsko prvenstvo koje se održava u siječnju u Egiptu je otkazan i IHF je putem pozivnice odredio putnika na svjetsku smotru.

Kao što se i nagađalo, pozivnica je uručena SAD-u koji je tako 31. sudionik Svjetskog prvenstva. Amerikanci se navode kao marketinški jako tržište te bi nastup na Svjetskom prvenstvu pomogao u razvoju rukometa na tim prostorima.

SAD je zadnji nastup na Svjetskom prvenstvu imao 2001. godine, bilo mu je to šesto SP i dosad je odigrao ukupno 25 utakmica i svih 25 izgubio. Na tom zadnjem SP-u na kojem je nastupio, prosječno je gubio s gotovo 22 gola razlike.

Amerikanci će biti u skupini s Norveškom, Francuskom i Austrijom, a još se čeka jedan sudionik SP-a i taj će vjerojatno biti odlučen pozivnicom i to s južnoameričkog područja.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti