Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Bajević nakon poraza: Svi smo razočarani

Pročitajte i ovo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine eliminisana je iz baraža za nastup na Evropskom prvenstvu. Bolja od selekcije BiH nakon izvođenja penala bila je reprezentacija Sjeverne Irske konačnim rezultatom 5:4, a nakon utakmice razočaran je bio selektor Dušan Bajević.
“Razočarenje jeste. Teško je. Igračima i nama i naciji. Dali smo sve od sebe u ovom trenutku. Imali smo prilike, bilo je šansi s obje strane. Moglo je biti više golova generalno. Igrale su i druge strvari kod ovakve utakmice, recimo skupljanja igrača. Sada se vidi da neki igrači koji nisu prošli pripreme nisu mogli da izdrže utakmicu do kraja, Međutim, opet su skupili snage pa su odigrali koliko su mogli. Nastavljamo dalje, imamo druge dvije utakmice koje ćemo pokušati da odigramo što bolje. Moramo ove igrače odmoriti, drugi će dobiti šansu pa ćemo vidjeti. Zaista je teško ovo palo svima, igračima moram čestitati. Moramo zaboraviti ovo i krenuti dalje”, rekao je Bajević za Novu BH nakon utakmice.

Selektor BiH je podvukao da je BiH imala igrače koji su umorni i da je to presudilo.

“Tako je to, tako se to nekad dešava. Žališ za tim, ali šta možemo. Snagu moramo naći za naredne dvije utakmice u Ligi nacija protiv Nizozemske i Poljske, moramo pokušati odigrati najbolje što možemo. Imat ćemo dva dana da se odmorimo. Imamo sedam igrača koji nisu nikako igrali pa ćemo dati svima šanasu”, poručio je Bajević.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti