Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Čelnik Saveza: Sušić je od svih selektora bio najbolji, žao mi je kako smo se rastali

Pročitajte i ovo

Nikad nije kasno priznati grešku. Čelnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, nedavno je otkrio koji je bh. selektor bio najbolji kao čovjek i trener.

Nogometna reprezentacija od 1996.godine igra kvalifikacije, a samo jednom se izborio plasman na veliko takmičenje. Bilo je to 2014.kada je bh. tim igrao na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Dogodilo se to u drugom mandatu tadašnjeg selektora Safeta Sušića. Legendarni “Pape” ostvario je san miliona bh. navijača. Prije njega bezuspješno su pokušavali Fuad Muzurović, Džemaludin Mušović, Faruk Hadžibegić, Mišo Smajlović, Blaž Slišković, pa opet Muzurović. Miroslav Blažević prvi je dogurao do baraža, a onda je Sušić otišao do kraja. Direktno u Brazil.

Poslije njega pokušavali su, ali bezuspješno Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki, Dušan Bajević, Ivaylo Petev.

Safet Sušić je od svih selektora, uz dužno poštovanje prema svima, bio najbolji i najuspješniji. Dugo nećemo imati takvog čovjeka i trenera. Tako veliko ime, a skromnost kakvu još nisam vidio.

Priznajem da mi je žao zbog načina kako smo se rastali sa Sušićem. Safet se na selektorskoj poziciji, od prvog do posljednjeg dana ponašao gospodski- izjavio je za Sportske.ba Ivan Beus, dopredsjednik NSBiH, jedan od najutjecajnijih ljudi u bh. nogometu, koji je izrazio uvjerenje da će Petev uz podršku svih napraviti dobar rezultat sa Zmajevima.

 

 

R.S.

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti