Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Dinamo pokrenuo sanaciju stadiona

Pročitajte i ovo

Čelni ljudi zagrebačkog Dinama dali su ‘zeleno svijetlo’ da se započne sanacija južne tribine maksimirskog stadiona nakon što je ona teško stradala u potresu te je radi toga označena ‘privremeno neuporabljivom’.

S druge strane, istočna tribina proglašena je trajno neuporabljivom, a stručnjaci su zaključili da bi njena obnova koštala više nego da se ona sruši i iznova izgradi.

Nogomet se i dalje može igrati na Maksimiru, koji je dobio licencu i za europske susrete u ovoj sezoni. U nedjelju će na njemu gostovati Švedska, a u srijedu svjetski prvak Francuska koja će Maksimir zateći u praktički identičnom stanju kakav je bio i prije 20 godina kad slavili rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Dinamo je u zadnjih godinu dana u objekt koji uopće nije njegov uložio 15 milijuna kuna.

Iz kluba uvjeravaju kako oni nemaju dovoljno novaca da bi sami izgradili stadion bez da pritom pomognu grad ili država, a dodatni problem je što nemaju ni svoje zemljište te bi za sve ‘zeleno svijetlo’ trebalo stići iz gradske uprave.

Ipak, odlučili su krenuti u sanacije, to im nitko ne može zabraniti, a nastojat će barem malo uljepšati stadion koji nikako ne priliči klubu koji je u posljednjih 10 godina ‘stvorio’ ogroman broj svjetskih zvijezda te na njemu svoje domaćinske utakmice igra aktualni viceprvak svijeta.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti