Utorak, 16 kolovoza, 2022

Đoković dobio sudsku bitku, ali bi ponovo mogao ostati bez vize

Pročitajte i ovo

Sudija Anthony Kelly složio se sa Đokovićevim advokatima koji su tvrdili da granični službenici nisu dali valjano obrazloženje po osnovu namjere da mu ponište već odobrenu vizu.

Ali saga možda još nije gotova – australska ministrica za migracijska pitanja još uvijek razmatra opciju da iskoristi svoju moć da mu ponovo ukine vizu.

Vlada insistira na tome da Đokovićeva nedavna infekcija Covidom ne čini dovoljan argument za njegovo izuzeće od pravila ulaska u Australiju koji su na snazi tokom pandemije.

Svjetskom broju jedan u tenisu, Novaku Đokoviću, šokantno je odbijen ulazak u državu nakon slijetanja na aerodrom u Melbourneu u srijedu i poslat je u ozloglašeni hotel za zadržavanje imigranata.

Đokoviću je dozvoljeno da nakratko napusti taj hotel kako bi iz advokatske kancelarije gledao ročište.

Vlada Srbije reagirala je s ogorčenjem na čitav incident, rekavši da je teniser bio nepravedno targetiran i diskriminiran.

Australian Open, jedan od četiri Grand Slam turnira, počinje 17. januara i ako Đoković pobijedi, postaće najuspešniji muški teniser u modernoj historiji ovog sporta.

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti