Subota, 3 prosinca, 2022

Dudić preuzima Sarajevo?

Pročitajte i ovo

Fudbaleri Sarajeva će do kraja sedmice, a najvjerovatnije u četvrtak ili petak, dobiti novog šefa stručnog štaba. Kako trenutno stoje stvari, najbliži klupi kluba s Koševa je trener Veleža Feđa Dudić (39), koji je sinoć na sjednici Upravnog odbora mostarskih “Rođenih” podnio svoj izvještaj.

Za danas je – također, zakazana i Skupština FK Velež, nakon koje će se i definitivno znati hoće li Dudić nastaviti saradnju s mostarskim klubom. Ako se to ne dogodi, bit će novi šef struke FK Sarajevo.

Kako piše“Dnevni avaz” , prvi strateg Mostaraca obavio je konkretan razgovor s predsjednikom Upravnog odbora FK Sarajevo Ismirom Mirvićem o preuzimanju usijane koševske klupe. Konačan dogovor nije postignut samo zbog toga što Dudić, koji je inače dijete kluba s Koševa, još nije definirao svoj status u FK Velež. Tragom ove informacije kontaktirali smo najboljeg bh. mladog trenera.

“Ne bih ništa da komentarišem do četvrtka kada će sve biti poznato“, rekao je Dudić za Avaz.

S druge strane, u PR službi FK Sarajevo niko nije odgovarao na pozive.

Pored Dudića i Mehe Kodre, koji je prošle sedmice odbio ponudu za povratak na Koševo, te Husrefa Musemića, sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić obavio je razgovore s Brunom Akrapovićem, Vuletom Trivunovićem, Abdulahom Ibrakovićem, Krunoslavom Rendulićem Nerminom Bašićem…

Brojni navijači Sarajeva bili su za povratak Musemića, koji, nažalost, nije prihvatio ponudu za novog-starog trenera bordo tima, jer je povrijeđen odnosom čelnika kluba prema njemu. U svakom slučaju, bordo tim će – nakon najgore sezone u historiji, početi pripreme oko 15. juna

Nakon imenovanja novog šefa stručnog štaba u bordo svlačionici slijedi veliko spremanje. Ugovori su istekli Darku Laziću, Draženu Bagariću, Darku Bodulu, Borisu Cmiljaniću, a Selmir Pidro će karijeru nastaviti u Sent Luis sitiju. Također, prilikom “provjetravanja” koševske svlačionice sigurno će odletjeti još nekolicina prvotimaca koji nisu iskoristili ukazano povjerenje.

Najnovije vijesti

Belgija jedva do tri boda

Nogometaši Belgije pobijedili su Kanadu u meču 1. kola grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru rezultatom 1:0 i...

Povezane vijesti