Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Dušan Bajević: Ostajem selektor do novembra

Pročitajte i ovo

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević čestitao je našim reprezentativcima nakon večerašnjeg remija protiv Holandije.

– Znali smo šta nas čeka, čestitam svojim igračima na zalaganju i igri koju naši navijači nisu baš najbolje prihvatili. Imali smo zrele šanse, a oni su pred kraj mogli pogoditi, rekao je Bajević nakon utakmice.

Istakao je kako BiH ima mnogo talenata.

– Ova zemlja ima mnogo talenata, večeras su neki novi igrači dobili monutažu, protiv Poljske će također neki dobiti šansu. Raduje me zrelost koju su mladi pojedinci pokazali, istakao je naš selektor, te objasnio da Višća nije bio u konkurenciji za Holandiju jer je umoran kako fizički tako i psihički jer je promašio penal protiv Sjeverne Irske.

Pojasnio je i situaciju oko svog ugovora.

– Ja imam ugovor do finiša Lige nacija, tako da moj posao završava u novembru, objasnio je Bajević, te se još jednom osvrnuo na duel sa Sj. Irskom.

– Utakmica protiv Sj. Irske je drugačija od duela sa Holandijom. Ja sam razočaran što nismo otišlu na Euro, ali ne mogu reći da se igrači nisu trudili, rekao je Bajević.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti