Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Duško Todorović izdominirao Townsenda u prvoj pa ga završio u drugoj rundi

Pročitajte i ovo

Dominantnom predstavom i pobjedom prekidom u drugoj rundi debitirao je Duško Todorović u UFC-u

Teško je mogao bolje proći UFC debi srpskog borca srednje kategorije, Duška Todorovića, u UFC-u. 26-godišnjak iz Beograda dočekao je ulazak u Octagon više od godinu dana nakon što je izborio ugovor s najvećom svjetskom promocijom, a onda je pokazao jedan dio svog ogromnog talenta. Nakon dominantne izvedbe u prvoj rundi, u drugoj je odveo borbu protiv Dequana Townsenda na pod te tamo posao i dovršio.

Već nakon samo 15 sekundi ove borbe, Duško Todorović je potvrdio kako je istu došao završiti. Napao je te udarcima poslao svog protivnika prema ogradi kaveza, gdje je nastavio pogađati. Pritisak srpskog borca bio je nešto na što Townsend nije dobro odgovarao, nego je svoju prilika tražio udarcima u trenucima dok bi Duško izlazio iz klinča, ali je i predosjetio takve namjere pa je iste uspješno eskivirao. Nakon dominacije u klinču, drugu polovicu runde Todorović nalazi distancu te s nje pogađa još nekoliko kombinacija, od kojih je najbolju izveo ulaskom u posljednju minutu runde. Pogodio je puno jakih udaraca, ali Townsend je ipak ostao na nogama te izdržao do kraja runde, unatoč itekako primjetnoj šteti koju je pretrpio. Službena statistika pokazala je 53 značajna udarca Todorovića, dok je Amerikanac pogodio 11.

Srpski borac drugu rundu otvara neuspješnim napadom, a takav je i napad Amerikanca koji je krenuo ofenzivno nakon toga. Nedugo zatim promjena taktike Todorovića, koji je krenuo u rušenje te mu je isto odmah uspjelo. Odmah je na podu krenuo udarcima raditi na poziciji iz koje će moći napraviti tranziciju i to se dogodilo otprilike na sredini runde, kad je ušao u “full mount” i krenuo s kvalitetno odabranim udarcima iz gornje pozicije. Townsend nije odgovarao na zadovoljavajući način, iako je sudac to tražio od njega pa je nakon nešto više od tri minute borbe u drugoj rundi došlo do prekida.

Tako je Duško Todorović svoju UFC karijeru započeo pokazavši koliko dobar može biti na nogama, ali i koliku zapravo opasnost predstavlja nakon što se promijeni nivo borbe, budući da je riječ o crnom pojasu BJJ-a. Ovime je svoj profesionalni omjer doveo na 10-0, uz devet pobjeda prekidom te ćemo s nestrpljenjem čekati njegov idući nastup.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti