Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Džumhur objavio negativan trenerov test na korona virus

Pročitajte i ovo

Najboljem bh. tenisaču Damiru Džumhuru zabranjeno je da igra na ovogodišnjem Roland Garrosu koji je počeo jučer jer je njegov trener Petar Popović pozitivan na korona virus. Međutim, Džumhur i Popović navode da su uvjereni da je taj test bio lažno negativan.

Danas je Džumhur na svom Instagramu objavio novi test, negativan na korona virus koji je radio njegov trener radio samo dan poslije onog koji je pokazao prisustvo virusa.

“Svi biste trebali znati istinu, a jedina i prava istina je ta da je Damir Džumhur isključen s turnira bez razloga. Sve što smo tražili je drugo testiranje”, naveo je njegov trener.

“Odluka je donesena. Ja ne mogu igrati turnir”, rekao je Džumhur o najnovijim događajima, ali tvrdi da će ipak pravdu tražiti na sudu.

“Sada ćemo pokrenuti tužbu tražit ćemo novčanu odštetu. Pokušat ćemo prvo tražiti nagodbu, a ako ne bude suradnje, ići ćemo na tužbu. To je najmanje i jedino što možemo da uradimo u ovom slučaju”, zaključio je Džumhur, prenosi N1.

Roland Garros počeo je jučer, a završava se 11. listopada.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti