Utorak, 27 veljače, 2024

Fernando Alonso: povratak za volanom bit će nevjerojatan osjećaj

Pročitajte i ovo

Fernando Alonso danas započinje svoje pripreme vožnjom na stazi u Barceloni za povratak u Formulu 1 sljedeće sezone .

Povodom dana za snimanje promotivnih materijala momčadi, u Renaultov ovogodišnji bolid će uskočiti dvostruki svjetski prvak, kojemu će to biti prva vožnja nakon napuštanja Formule 1. Španjolski vozač je već započeo s ponovnom integracijom u momčad s kojom je osvojio svoja dva svjetska naslova – 2005. i 2006., momčad koja će od sljedeće sezone nositi ime Alpine.

Alonso, koji će zamijeniti Daniela Ricciarda, uz svog budućeg novog momčadskog kolege Estebana Ocona 2021. godine, u stalnom je kontaktu s osobljem tima, uključujući i šefa tima Cyrila Abiteboula. Tako je Španjolac upoznat s trenutnim programom i pažljivo prati svaki vikend i napredak momčadi. I prije današnjeg testiranja, Alonso je tražio razne mogućnosti povratka u bolid, s ciljem da vrati osjećaj i dočeka sezonu što spremniji. Ipak, testiranja su uvelike ograničena te do drugačije prilike nije došlo.

Budući da tim smatra da izlazak na prvom slobodnom treningu ne bi bio od velike koristi za njega samog, odlučili su umjesto toga iskoristiti svoj drugi dan snimanja, koji omogućava maksimalnih 100 km vožnje s ovogodišnjim bolidom na promotivnim Pirelli gumama.

Uoči današnjeg testa, koji vodi Renaultov trkaći, umjesto testni tim, Alonso je iskazao svoje zadovoljstvo:

“Povratak za volanom bit će nevjerojatan osjećaj”, rekao je. “Nakon dvije godine izbivanja iz Formule 1, zaista se radujem tome.”

“Bit će to kao novi početak. Ponovno iznenađenje brzinom automobila, performansama kočenja, brzinom u zavoju i puno ostalih stvari u vožnji.”

Današnji test dolazi 20 godina nakon njegovog prvog F1 iskustva s Benettonom, timom u koji je Renault postavio svoje korijene, na istoj stazi.

“Iznimno je posebno vratiti se u Barcelonu. Sjećam se svog prvog testa s Benettonom 2000. godine, bilo je to u Barceloni. To je ista staza 20 godina nakon tog prvog testa i to će biti jedna od posljednjih prilika s automobilom nazvanim po marki Renault, jer će se sljedeće godine to promijeniti. Osjećam se stvarno privilegirano, radujem se tome, vrlo sam uzbuđen.”

Usprkos tome što je riječ samo o promotivnom danu, Alonso je istaknuo kako priprema za sam događaj nije bila ništa lakša:

“Priprema za ovaj test nije bila jednostavna. Uz ograničenja zbog Covida, nisu to bile uobičajene pripreme. Nije bilo puno dana u simulatoru, ali bez obzira na to, mislim da smo spremni. To je samo 100 km, dan je snimanja, pa ćemo pokušati maksimizirati te krugove i dobiti neke podatke.”

“Znam da ću tijekom tih krugova naučiti i otkriti puno stvari. Prihvatit ću to s vrlo otvorenim pristupom, pokušati učiti što više na svakom kilometru”, završio je dvostruki svjetski prvak.

 

gp1.hr

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti