Nedjelja, 3 prosinca, 2023

FS BIH: Ukupan broj ulaznica neće biti veći od 2000

Pročitajte i ovo

Fudbalski savez BiH objavio je informaciju oko prisustva gledatelja na utakmciama BiH protiv Sjeverne Irske i Nizozemske 8. i 11. oktobra.

“Nakon što je Izvršni odbor UEFA-e juče donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo NS/FS BiH se danas sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na sastanku održanom na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, precizirani su detalji oko povratka gledalaca na utakmice koje reprezentacija BiH igra 8. oktobra sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na Euro 2020, te protiv Holandije 11.10. u Ligi nacija.

Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje “Uefinih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uslova za povratak gledalaca”, te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti.

Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2000 a informacija o distribuciji ulaznica biće naknadno objavljena.” objavili su iz Saveza.

BiH 8. oktobra igra polufinale baraža za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske na Grbavici, a tri dana poslije utakmicu UEFA Lige nacija protiv Nizozemske na Bilinom Polju.

BiH – Sjeverna Irska gledamo direktno na NOVA BH 8. oktobra od 20,45 sati

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti