Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Hrgović ove subote ulazi u ring s najboljim protivnikom do sad

Pročitajte i ovo

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (11-0, 9 KO) pomalo začuđujuće trenutno je tek 32. boksač svijeta prema najrelevantnijoj bazi za rangiranje BoxRec.

Za dodatno napredovanje i približavanje ka šansama da izazove neke borce iz reda najopasnijih dobit će priliku ove subote u Seminole Hard Rock Hotel & Casionu, u Hollywoodu u metro zoni Miamija. Protivnik će mu biti Rydell Booker (26-3, 13 KO), opasan borac zanimljive sportske biografije.

Hrgović je prilično lako krajem rujna svladao svog zadnjeg protivnika Alexandrea Kartoziju, no Booker ima pomalo ”divlji” životopis, a s takvima se često ne zna što je za očekivati. Danas 39-godišnjak imao je obećavajućuju boksačku karijeru, no 2004. je ”pao” s kilogramom kokaina zbog čega je završio na 12 godina zatvoru.

Iako tvrdi da je vrijeme iza rešetaka kratio čitanjem i vježbanjem, u ovo zadnje je malo teže za povjerovati, barem prema njegovom trenutnom stanju. Radi se o boksaču koji je izdržao cijeli meč, odnosno deset rundi sa Kubratom Pulevim, Bugarinom koji će 12. prosinca izazvati nikog drugog nego Anthonyja Joshuu. A to je podatak koji ponajviše treba uzeti u razmatranje.

Zlobnici bi možda rekli i jedini s obzirom na Bookerovo tjelesno stanje upravo u tom meču, u kojem je vidljivo da je Amerikanac ”uzgojio” lijep trbuh, no oni oprezniji (možda i realniji) samo bi se sjetili prvog okršaja Andyja Ruiza s Joshuom 1. lipnja 2019.

Tad je Meksikanac boksačkom svijetu priredio možda najveći šok u teškoj kategoriji u 30 godina (od legendarnog meča Mikea Tysona i Bustera Douglasa), kad je, prethodno percipiran kao ”simpatični debeljko”, nokautirao teškog favorita apolonske građe.

Booker je u meč s Pulevim ušao sa 113 kg na 188 cm visine što i nije optimalno, no posjeduje kvalitete nevezane za tjelesnu formu. Može primiti dosta udaraca što znači da nije lak za rušenje, ima prilično brze ruke, krati distancu te svime ovim podsjeća upravo na – Andyja Ruiza. Naravno, puno oskudniju verziju.

S obzirom da u profi boksu nema kvantificiranog sustava bodovanja, za Hrgovića bi jako puno značilo kad bi borbu u svoju korist riješio prekidom. Privukao bi dodatnu pozornost na sebe kao na atraktivnog borca i ”prečicom” bi došao još bliže najužem krugu izazivača za titule. Tada bi na scenu naglašenije stupili braća Sauerland, Hrgovićevi promotori, s ciljem da hrvatskom borcu osiguraju elitnog protivnika i meč koji bi privukao širu pažnju, ne samo hrvatske sportske javnosti, već i svjetske boksačke.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti