Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Hrvatska mora pobijediti Francusku. Evo gdje gledati najveći klasik

Pročitajte i ovo

HRVATSKA od 18 sati igra protiv Francuske u prvom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj. Francuzi su iz prve skupine prenijeli dva boda, a Hrvatska jedan. Hrvatski rukometaši jučer su trenirali u Kolnu, ali na vježbanju nije bilo pomoćnog trenera Borisa Dvoršeka i kapetana Domagoja Duvnjaka. Obojica imaju temperaturu.Izbornik Goran Perkovac je rekao kako Duvnjak ima temperaturu te da je zbog toga ostao u hotelu: “Tužan sam zbog toga što sam imao velike planove za njega.” Hrvatska je ranije ostala i bez Ivana Martinovića, koji se teško ozlijedio u utakmici s Austrijom. 

Perkovac: Ako želimo dalje, moramo dobiti tri utakmice

Hrvatsku nakon dvoboja protiv starih rivala Francuza očekuju utakmice s Mađarskom (20. siječnja), Islandom (22. siječnja) te na kraju s domaćinom Njemačkom (24. siječnja). Utakmicu s Francuskom najavio je izbornik Perkovac:

“Nadam se da nam bod neće faliti, ali ako želimo dalje, moramo dobiti tri utakmice, s dva ili s jednim bodom, i nije neka razlika. Naravno, ako dobijemo tu prvu utakmicu, dobili smo ekstremno puno, ali i ako izgubimo, imamo još tri utakmice koje možemo dobiti. Znači nije neko ekstremno opterećenje, ali sigurno je prisutna želja da ih dobijemo.

Bit će jako teško. Imaju nevjerojatnu fizičku snagu, mogu igrati vrlo brzo, pokretni su. Vrlo, vrlo zahtjevna utakmica, ali i mi možemo odigrati dobar rukomet. Izuzetno su jaki u igri jedan na jedan i pokušavaju te natjerati na tu igru, a mi je moramo pokušati izbjeći i pustiti loptu brže oko zone, koristiti te situacije, jer iza njih ima dosta prostora. Ne smijemo se hrvati s njima jer ako se budemo hrvali, tu su oni sigurno bolji od nas.”

Prijenos utakmice je na RTL-u.

Najnovije vijesti

Željezničar razbio Sarajevo na Grbavici

Fudbaleri Željezničara savladali su Sarajevo rezultatom 3:0 u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaći su bolje i...

Povezane vijesti