Utorak, 27 veljače, 2024

Hrvatska pobjedom potvrdila drugi krug, sjajni Klarica

Pročitajte i ovo

Hrvatski rukometaši pobijedili su u zadnjem susretu grupne faze Europskog prvenstva Rumunjsku s 31:25 (16:12), potvrdivši plasman u drugi krug Europskog prvenstva.

Perkovčevi izabranici mučili su se u trećem kolu skupine B sve do 12:12 u 27. minuti, a onda su u zadnje dvije minute prvog poluvremena serijom 4-0 “pobjegli” na 16:12.

 

U sličnom stilu su nastavili i u drugom poluvremenu, u 33. minuti su poveli sa šest razlike (18:12) i Rumunji, osim jedne prijetnje u 46. minuti, kad su nizom 3-0 smanjili na 24:20, nisu više bili opasni.

Sjajan je u hrvatskim redovima bio Klarica sa sedam golova, a po četiri su zabili Kušan, Šoštarić i Jelinić. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Andrei Negru s devet golova.

 

Sad je jedino pitanje hoće li Hrvatska u drugi krug prenijeti dva ili jedan bod, za odgovor čekamo rasplet dvoboja Španjolske i Austrije i nadamo se pobjedi favoriziranih Španjolaca.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti