Utorak, 27 veljače, 2024

Hrvatski reprezentativac je najefikasniji na Europskom prvenstvu. Još nije promašio

Pročitajte i ovo

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Rumunjsku 31:25 i tako potvrdila prolazak u drugi krug Europskog prvenstva. Sada čeka rezultat Španjolske i Austrije kako bi znala prenosi li u iduću fazu natjecanja jedan ili dva boda. Pobijedi li Španjolska, izabranici Gorana Perkovca u drugi krug kreću s maksimalna dva boda i gol-razlikom +10.

Najbolji u sastavu Hrvatske bio je Luka Lovre Klarica sa sedam golova, a po četiri gola zabili su Mario Šoštarić, Marin Jelinić i Tomislav Kušan. Rumunje je s devet pogodaka predvodio Nicusor Andrei Negru. ZA Šoštarića je ovo nastavak izrazito efikasnog turnira.

Nije nijednom promašio

Desni krilni igrač Hrvatske koji na klupskoj razini nosi dres Pick Szegeda je na Europskom prvenstvu zabio 18 golova iz isto toliko pokušaja, odnosno nije zabilježio jedan jedini promašaj. Šoštarić je jedini igrač sa stopostotnom učinkovitošću među 30 najboljih strijelaca cijelog turnira.

Utakmice druge faze natjecanja Hrvatska će igrati u Kölnu, a protivnici će joj biti Njemačka, Francuska, Mađarska i Island. Prve dvije reprezentacije izborit će plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti