Utorak, 5 prosinca, 2023

Husref Musemić novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja

Pročitajte i ovo

Trofejni i proslavljeni fudbalski trener, jedan od najboljih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Husref Musemić, novi je trener bosanskohercegovačkog premijerligaša – Tuzla Cityja.

Musemić je danas potpisao ugovor sa Tuzlacima u trajanju od dvije i po godine.

“Husref je novi šef, potpisali smo saradnju na dvije i po godine. Od 15. krećemo na posao. Sada je na šefu da vidi šta mu treba u ekipi, šta želi da ostavi i da to posloži. Ima slobodu i vrijeme da to napravi”, rekao je za N1 prvi čovjek Tuzlaka – Azmir Husić.

Musemić kaže kako je cilj unaprijediti igru ekipe s Tušnja.

“Dogovorili smo saradnju na dvije godine. Ne idem da to odradim, želim da nešto napravim. Ambicije su da budemo bolji nego što je to sada, a u međuvremenu ćemo pokušati da napravimo ekipu. Idem da nešto napravim, nikada ne dolazim da nešto odradim”, istaknuo je Musemić za N1.

Musemić je kao trener Sarajeva dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, a osvojio je i dva Kupa Bosne i Hercegovine. U sezoni 2018/2019. osvojio je prvu duplu krunu u historiji ekipe s Koševa.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti