Utorak, 23 srpnja, 2024

Legenda Crvene zvezde pred City: Hrvati su cijelom svijetu pokazali što je najvažnije

Pročitajte i ovo

OSAM UTAKMICA na rasporedu je danas u Ligi prvaka. U pitanju su susreti 1. kola kojima započinje ovosezonsko najjače europsko klupsko natjecanje u kojem naslov brani Manchester City. Prvak Europe i prvak Engleske svoju će obranu naslova započeti domaćom utakmicom protiv beogradske Crvene zvezde.

Dragiša Binić, jedan od junaka Zvezdinog pohoda na krov Europe 1991., u razgovoru za Sport Klub otkriva da beogradska momčad u Manchester putuje po pobjedu. “Idemo pobijediti, pobijedit ćemo ako napadnemo”, poruke su koje ističe Sport Klub za koji Binić objašnjava:

“Ne mijenjam se od meča do meča, jednostavno sam naučen da u svaki susret ulazim naoštren da ostvarim trijumf. Imena nikada nisam birao, mogu se zvati kako žele, mi smo bili i ostali Crvena zvezda. Nadam se da su toga svjesni ovi momci koji sad nose njen dres.”

Binić: Voljni moment je veoma važan

“Voljni moment je veoma važan. Htijenje, želja, maksimum pojedinaca od prve do zadnje minute… padaju i jači, objektivno znatno kvalitetniji i neusporedivo skuplji sastavi. Prizivam scenarij takvog sadržaja, uzdam se i u sreću, ništa bez nje. Hej, srećo, javi se da podržiš odvažnu Zvezdu, onu Zvezdu kakvu priželjkujem u utorak, na Etihadu, protiv moćnog Cityja”, dodao je.

Zatražen je potom Binić da prokomentira što je vidio posljednjih tjedana kod Zvezde.

Važnost sredine terena

“Nekako je tanka u defenzivi, ali bacati drvlje i kamenje samo na momke koji su formacijski postavljeni na mjesta u obrani, ne bi, zaista, bilo fer. Nije sve do njih, što je s napadačima, valjda obrana počinje od napada, tako je bar bilo dosad. Ako se razmišljanje promijenilo, javite mi, da ne živim u zabludi.

Još nešto, ne manje važno, čak potenciram kao najvažnije, odnosi se na sredinu terena. Gdje da nađem bolji model, nego u susjedstvu, Hrvati su cijelom svijetu demonstrirali koliko je veza kapitalna. Veznjaci su u napadu, veznjaci su u obrani, svuda su. Idemo vidjeti kako će se Zvezdini veznjaci snaći pred 55.000 navijača Cityja. Od njih će puno toga zavisiti”, rekao je.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti