Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

Maestralna Lana Pudar postala prvakinja BiH u šest disciplina i oborila devet državnih rekorda

Pročitajte i ovo

Maestralna Lana Pudar je uspješnu 2021. godinu završila na trijumfalan način – naša najbolja plivačica je jučer na prvenstvu BiH u Sarajevu postala državna prvakinja u svih šest disciplina u kojima je nastupila.

Pudar je na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine postala državna prvakinja na 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom te na 50, 100 i 200 metara leđno.

Osim toga, postavila je devet novih državnih rekorda, od čega su četiri u apsolutnoj kategoriji (50, 100 i 400 metara slobodnim stilom i 50 metara leđno) i pet u kategoriji juniorki (50, 100 i 400 metara slobodnim stilom, 50 i 100 metara).

Također, osvojila je i dvije srebrene medalje u štafetama 4×50 metara slobodno i 4×50 metara mješovito.

“Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu. Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su preda mnom, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni.

Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svima koji su bili uz mene, moj tim i moju porodicu na ovom nevjerovatnom putovanju u 2021. godini. Nadam se da ćemo se svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini.

Svim dragim ljudima u domovini i izvan nje želim sretnu i uspješnu 2022. godinu. Želim vam da budete zdravi, veseli i da vam se ispune sve želje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu”, poručila je Lana Pudar.

Iza naše najbolje plivačice je najuspješnija sezona u karijeri. Petnaestogodišnja Mostarka Lana je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin, dok je na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 100 metara delfin te srebra na 200 i 50 metara u istoj disciplini.

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti