Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Mandžukićev transfer u moskovski Lokomotiv propao, Rusi ga željeli prevariti

Pročitajte i ovo

Mario Mandžukić je trebao potpisati posljednji veliki ugovor u karijeri, no posao s moskovskim Lokomotivom je propao jer su ga Rusi željeli prevariti.
Tridesetčetverogodišnji Hrvat je u julu raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom i kao slobodan igrač je trebao potpisati za Lokomotiv.

Dogovorio je da mu moskovski klub za potpis ugovora da 3 miliona eura te da mu za dvije godine ugovora da platu u visini od 4,8 miliona eura.

I dok nije bilo problema u vezi s novcem za sami potpis ugovora, Rusi su željeli prevariti Mandžukića kada je riječ o iznosu plate.

Kako javlja ruski novinar Nobel Arustajman, Lokomotiv je želio Mandžukića dovesti u zabludu kada je riječ o godišnjoj plati od 2,4 miliona eura.

“Dolaskom na potpis ugovora njegov advokat je otkrio klauzulu zbog koje je posao propao. Tu stoji da će se Mandžukićeva plata računati po fiksnom kursu od 75 rubalja za jedan euro”, otkrio je Arustajman.

Ruska rublja je sklona devalviranju, a trenutno jedan euro iznosi 92,8 rubalja. To bi značilo da bi Lokomotiv platio Mandžukiću mnogo više od 2,4 miliona eura za jednu godinu te su ga željeli na taj način prevariti i dati mu manje novca, posebno u slučaju daljnjeg devalviranja rublje.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti