Utorak, 5 prosinca, 2023

Mijo Caktaš sve bliže odlasku iz Hajduka

Pročitajte i ovo

Mijo Caktaš najbolji je igrač i kapetan Hajduka proteklih par sezona, no ove zime je bliže odlasku nego ostanku u klubu.

Naime, najboljem strijelcu kluba ugovor istječe na ljeto i ako ne dogovori s novim predsjednikom produženje, a to je trenutno jako daleko, mogao bi otići potpuno besplatno.

Prema tome odlazaka u ovom trenutku je najrealnija opcija, a kako prenose Sportske novosti u menadžerskim krugovima se vrti priča kako Caktaš ima dvije ponude s Dalekog i Bliskog istoka.

Navodno jedan klub iz Kine želi iskoristiti situaciju te nudi za Miju 1,5 milijuna eura. Daleko je to od novca koji bi Hajduk trebao dobiti za svog najboljeg i najskupljeg eksponata, trenutna cijena po Transfermarktu 3,7 milijuna eura, no za šest mjeseci neće dobiti ništa. Druga opcija je Bliski istok, ali ona je u ovom trenutku neizvjesnija.

Što se tiče samog Caktaša on bi financijski sjajno prošao kod bilo koje od ove dvije opcije. Međutim, pitanje je želi li s 28 godina na leđima napustiti Europu.

Hajduk bi njegovim odlaskom izgubio igrača koji im donosi većinu golova, ali bi i rasteretio financije s njegovom plaćom, a i mogao bi nešto ušićariti. Pred Lukšom Jakobušićem je veliki zadatak razriješiti ovaj jako važan problem, čak bi nazvali to i ispitom zrelosti za novog predsjednika, koji je jučer potvrdio kako je Mijo bliže odlasku nego ostanku na Poljudu.

Pričao sam s njim prije dan-dva. Pitanje je jednostavno, ali odgovor je složen. Nismo se dotaknuli novca. On je htio vidjeti moju misiju i viziju, ali uz dužno poštovanje njemu, on je samo igrač. Ona se može iščitati sa Skupštine. Prijelazni rok počinje 18. siječnja. Novi sportski direktor će razgovarati, ali u ovom trenutku Caktaš i menadžer dali su mi do znanja da rade na transferu i to je zasad dovoljno. Tu je sportski direktor, imamo 10-15 dana do početka roka“, rekao je predsjednik davši do znanja da će razgovore voditi novi sportski direktor Nikoličius.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti