Srijeda, 28 veljače, 2024

Muzaferija danas bez bodova, Mowinckel slavila

Pročitajte i ovo

Trka veleslaloma u Cortini d’Ampezzo okončana je trijumfom Norvežanke Ragnhild Mowinckel, a bosanskohercegovačka predstavnica Elvedina Muzaferija nije uspjela i treću utrku završiti sa bodovima.

Vrijeme 1:23:22 ostvarila je Ragnhild Mowinckel na italijanskom skijalištu, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Skijašica rođena u Visokom kasnila je za pobjednicom dvije sekunde i 64 stotinke, zauzevši 35. mjesto od 46 skijašice koje su završile utrku superveleslaloma.Devet takmičarki nije uspjelo završiti utrku, a među njima svakako najistaknutije ime je Sofia Goggia.Cornelia Huetter kasnila je za Mowinckel 30 stotinki i tako se popela na drugo mjesto. Treća pozicija pobjedničkog postolja, pripala je domaćoj takmičarki Marti Bassino. Italijanka je kasnila za Norvežankom 47 stotih dijelova sekunde, a svega 17 stotinki za drugoplasiranom Huetter.

Početkom februara Muzaferiju očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje će se održati od 6. do 19. februara u Courchevelu. Također Elvedina će nastupati i na Europa Kupu na Bjelašnici koji je na rasporedu 12. i 13. februara.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti