Utorak, 23 srpnja, 2024

Na okupljanje reprezentacije BiH stiglo 14 rukometaša, nedostaju važni igrači

Pročitajte i ovo

Rukometna reprezentacija BiH okupila se na Ilidži, kako bi počela pripreme za mečeve sa Njemačkom i Austrijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Mnogo problema je imao naš tim da se okupi i to zbog koronavirusa, a sada je na Ilidži 14 rukometaša, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Na okupljanje su stigli: Dino Hamidović (Trimo Trebnje/SLO), Haso Ćosić (Maglaj/BiH), Faruk Vražalić (ORK Bosna Sarajevo/BiH), Gafar Hadžiomerović (Maccabi/ISR), Elmir Građan (Eurofarm Pelister/MKD), Alen Ovčina (Sloboda Tuzla/BiH), Nikola Prce (Besa Famgas/KOS), Benjamin Burić (Flensburug/GER), Igor Mandić (Limoges(FRA), Ivan Karačić (Maccabi/ISR), Admir Ahmetašević (Puente Genil/ESP), Ajdin Zahirović (Vogošća/BiH), Luka Perić (Borac Banja Luka/BiH), Mirko Herceg (Gyongyos/HUN).

U stručnom štabu sa selektorom Bilalom Šumanom su Aleksandar Radosavljević i Mario Blažević, a tu je i fiziotarapeut Amer Nezirević.

Prema ovome našem timu u dvomeču sa Njemačkom i Austrijom nedostaju zbog koronavirusa, kako zbog pozitivnih testova, ali i izolacija ekipa, te povreda: Nebojša Grahovac (Chartres/FRA), Marko Panić (Brest Meshkov/BLR), Dejan Malinović (Balatonfuredi/HUN), Ibrahim Haseljić (Gorenje/SLO), Mirsad Terzić (Wisla Plock/POL), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov/BLR), Senjamin Burić (PPD Zagreb/CRO), Josip Perić (Eurfarm Pelister/MKD), Marin Vegar (Eurofarm Pelister/MKD), Marko Tarabochia (Metalurg/MKD), Faruk Halilbegović (Vojvodina/SRB), Vladan Lončar (Gorenje/SLO).

Zbog koronavirusa nisu pristuni ni članovi stručnog štaba Muris Đug i Edin Bašić.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti