Srijeda, 24 srpnja, 2024

Na Poljudu osvanulo 12 panjeva

Pročitajte i ovo

“Vuk sit, a ovce na broju”, narodna je poslovica koju se jučer više od uobičajenog ponavljala na najvećem hrvatskom poluotoku.

Nakon poraza od Istre 1961 koja je na svojoj Aldo Drosini slavila s minimalnih 1:0, nogometaši Hajduka i sami su znali da ih očekuju teške reakcije.

Sreća u nesreći ja ta što ovaj njihov ‘podvig’ doslovno nije mogao gledati nitko izuzev 300 ljudi koliko je HNS dopustio da se u trenutku odigravanja utakmice nalaze na pulskom stadionu. Navodno je problem nastao s optičkim kabelom, a gledatelji su ostali uskraćeni prijenosa – baš kao i Hajduk pobjede.

Istra je u tu utakmicu ušla kao posljednja momčad prvenstva, iako valja pohvaliti momčad Fausta Budicina i istaknuti kako su oni namučili neke momčadi od kojih se očekivala rutinska pobjeda. Istra 1961 možda nema u ovom trenutku kvalitetu za borbu za vrh, ali jednako tako nije ni momčad koja bi trebala biti na dnu ljestvice.

S nama se ne bi složili navijači Hajduka koji – potpuno razumljivo – osjećaju svojevrsnu izdaju:

“Mi im ono spremimo, oni ne mogu Istru pobijedit. Ali to smo mi, jedan dan Bogovi, drugi dan sirotinja. To je ono što nam igrači rade”, rekao nam je jedan od simpatizera Hajduka koji je ovom prilikom odlučio ostati anoniman.

Torcida je u noći sa subote na nedjelju pred Poljudom ostavila 11 panjeva. Što oni simboliziraju, zaključite sami.

Spomenimo za kraj kako je ovo bila prva utakmica pred novoizabranim predsjednikom Hajduka Lukšom Jakobušićem.

Čestitam domaćinu na pobjedi, sreća da nije bilo prijenosa. Mislio sam da ću imati malo više vremena. Kad započnete na teži način, na kraju sve bude dobro”, rekao je Brbićev nasljednik.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti