Srijeda, 19 siječnja, 2022

Nakon Eura dva standardna reprezentativca opraštaju se od dresa BiH

Pročitajte i ovo

Dugogodišnji kapiten futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Radmilović i golman Stanislav Galić donijeli su odluku da se po završetku Evropskog prvenstva oproste od dresa sa nacionalnim grbom.

Reprezentativna karijera ovog dvojca traje već 11 godina i svojim zalaganjem i odnosom prema najdražem dresu ostavili su neizbrisiv trag u našoj futsal reprezentaciji.

Tokom karijere dva puta su sa nacionalnim timom zaustavljeni u baražu za Evropsko prvenstvu. Ipak, nakon odličnih prošlogodišnjih kvalifikacija, u kojim su Radmilović i Galić odigrali bitnu ulogu u timu koji sa klupe predvodi Ivo Krezo, sada će imati priliku da konačno nastupe na velikom takmičenju.

Povodom njihovog oproštaja generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je Radmiloviću i Galiću uoči večerašnjeg treninga uručio uokvirene dresove sa brojem nastupa u futsal reprezentaciji.

Anel Radmilović koji je odigrao 66 utakmica za nacionalni tim je izjavio:
„U dresu reprezentacije sam proveo najljepše godine svoje karijere i sad je došao trenutak kad sam donio najtežu odluku otkad se bavim ovim sportom. Uspio sam kao kapiten sa ovom ekipom da se plasiram na Evropsko prvenstvo i to je kruna moje karijere. Sad prepuštam nekim mlađim momcima da imaju jednako uspješnu reprezentativnu karijeru. Želio bih da se zahvalim svima koji su bili tu uz reprezentaciju u ovih 11 godina. Nadam se da ću dobrim nastupima i rezultatima na EURU učiniti ovaj oproštaj još ljepšim.“

Stanislav Galić je 63 puta stajao između stativa u dresu reprezentacije se takođe sa dosta emocija oprašta od najdražeg dresa:
„Najveća čast za jednog sportaša je nastupanje za reprezentaciju i tu je bilo dosta trenutaka koje ću pamtiti, naročito onih lijepih. Bilo je u nekoliko navrata veoma teško, pogotovo kad smo kroz baraže ostajali bez EURA. Međutim, sve nam se vratilo u ovim kvalifikacijama i konačno ćemo nastupiti na velikom takmičenju. Siguran sam da nećemo u Holandiji biti samo prolaznici, već da ćemo napraviti dobar rezultat, a zalaganje i trud sviju nas neće izostati. Zahvalio bih se svim selektorima, trenerima, doktorima, fizioterapeutima, ekonomima i svima onim bez kojih ova reprezentacija ne bi bila to što jeste. Svi su oni ostavili veliki trag u mojoj karijeri.“

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Anelu Radmiloviću i Stanislavu Galiću na svemu što su učinili u dresu sa državnim grbom uz želje da na predstojećem Evropskom prvenstvu još jednom obraduju naciju sjajnim igrama.

Najnovije vijesti

Poznata cijena ulaznica za utakmicu Hajduk-Velež

Započela je prodaja ulaznica za pripremne utakmice Hajduk – Velež i Hajduk – Varaždin koje se igraju u subotu...

Povezane vijesti