Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

Novak Đoković sletio u Melbourne, australske vlasti mu odbijaju dati vizu

Pročitajte i ovo

Novak Đoković je danas sletio u Australiju, ali mu tamošnje vlasti odbijaju dati vizu za ulazak u državu.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu nakon što je “prošao” inspekciju dvije nezavisne medicinske komisije, no to nije dovoljno za australske graničare, najnovije su informacije koje stižu iz Australije.

Ministarka u australskoj vladi Jaala Pulford i v. d. ministrice sporta Victorije, države u kojoj se igra Australian Open, je na Twitteru neposredno pred Đokovićev dolazak objavila da najboljem teniseru svijeta neće biti odobren ulazak u državu.

“Federalna vlada nas je pitala da li ćemo odobriti Đokoviću vizu da uđe u Australiju. Nećemo mu je dati. Uvijek smo bili jasni u dvije stvari: odobrenje vize je stvar federalne vlade, a medicinska izuzeća su stvar ljekara”, napisala je Pulford.

Ovakav scenarij su jutros najavili ministrica unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews i premijer Australije Scott Morrison.

Oni su poručili da će Đokovića vratiti nazad ukoliko nije vakcinisan ili nema “jake” dokaze da nije u mogućnosti primiti vakcinu.

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti