Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

Novi transfer među Zmajevima

Pročitajte i ovo

Tokom januara realizovani su neki od najvećih transfera u historiji bh. fudbala, a jedan takav se očekuje i u prvom mjesecu 2022. godine.

Gotovo pa sigurno će sredinu promijeniti Anel Ahmedhodžić nakon što je odigrao nekoliko briljantnih sezona u dresu Malmea.

Italijanski mediji danas su objavili informaciju da se naš reprezentativni stoper iz švedskog Malmea Anel Ahmedhodžić (22) nalazi na listi želja italijanskog Milana.

Kako ističe “Footbalnews24”, tehnički direktor Rosonera Paulo Maldini i direktor za sport Frederik Masara (Frederic Massara) krenuli su u potragu za novim stoperom, nakon što se povrijedio Simon Kjer (Kjaer). Čelnici i struka Milana prvobitno su bili zainteresovani za defanzivca Lila Svena Botmana, ali su odustali kada im je saznali da je otkupna cijena 30 miliona eura.

Zbog toga su se sada okrenuli Ahmedhodžiću, koji prema njemačkom Transfermarktu vrijedi osam miliona eura.

Pored Milana, Ahmedhođa žele angažovati i italijanska Atalanta te engleski Brentford.

Sam Ahmehodžić je prije nekoliko sedmica izjavio da napušta Švedsku, a isto je potvrdio i njegov menadžer Marcus Rosenberg.

Sada se postavlja pitanje gdje bi talentovani štoper mogao otići. Prema nezvaničnim informacijama Malmo će inkasirati između 5 i 7 miliona eura.

 

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti