Petak, 29 rujna, 2023

Odbio Njemačku i odlučio igrati za Srbiju

Pročitajte i ovo

Mladi nogometaš Udinesea Lazar Samardžić (21) odlučio je da nastupa za reprezentaciju Srbije, potvrdio je nogometni savez te zemlje.

Iako je na stolu imao ponude Srbije i Njemačke, za čije mlađe selekcije je već igrao, mladi vezista će već u martu obući dres naših susjeda.

“Poslije nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće dio najboljeg tima Srbije”, objavio je FSS i dodao:

“Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u posljednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni dio odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima”, zaključio je Fudbalski savez Srbije.

Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu, a otac mu je rodom iz sela Tupković kod Živinica. Bio je član svih mlađih kategorija selekcije Njemačke, a prije Udinesea nastupao je za Herthu i Leipzig.

Najnovije vijesti

MILAN – NEWCASTLE 0:0 Milan se ispromašivao, Englezi nemoćni

POČELA je grupna faza Lige prvaka. U skupini F od 18:45 prvi su dvoboj odigrali Milan i Newcastle na...

Povezane vijesti