Utorak, 9 ožujka, 2021

Olimpik će u drugom dijelu sezone igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”

FK Olimpik saopćio je da će svoje utakmice u proljetnom dijelu m:tel Premijer lige BiH igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, na kojem svoje domaće mečeve igra i FK Sarajevo.

Oglas

Razlog za ovakvu odluku je činjenica da stadion Otoka ne ispunjava uslove propisane od organa Nogometnog saveza BiH, pa su bili primorani tražiti alternativu.

“Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Centar i Centru za sport i rekreaciju koji su nam izašli u susret i sa kojima smo danas zaključili ugovor o korištenju našeg najvećeg stadiona. Zahvaljujemo se i Općini Novi Grad i JP Lokom na dosadašnjoj saradnji koja će se nadamo se nastaviti kada se za to steknu uslovi”, saopćili su iz redova najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Podsjetimo, Olimpik nakon jesenjeg dijela prvenstva i 19 odigranih kola zauzima posljednje 12. mjesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova, ali s realnim šansama da se do kraja sezone domogne opstanka.Vukovi će na otvaranju drugog dijela sezone u subotu gostovati banjalučkom Borcu u subotu od 15 sati.

Najnovije vijesti

Povezane vijesti