Petak, 19 srpnja, 2024

Ovih 16 reprezentacija izborilo je prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva

Pročitajte i ovo

NAKON odigranih susreta u skupinama A, B, C i D Svjetskog rukometnog prvenstva poznato je 16 od 24 sudionika drugog kruga. Španjolska je pobijedila Iran 35:22 i zasjela na prvo mjesto skupine A. Uz nju prolaze Crna Gora i Iran, a Čile ispada. Poljska je tek u posljednjoj utakmici izborila pobjedu protiv Saudijske Arabije 27:24 i prolazak dalje. No neće prenijeti nijedan bod. Ispred Poljaka u skupini B su prvoplasirana Francuska i drugoplasirana Slovenija.

Švedska je u utakmici bez značaja uvjerljivo pobijedila Urugvaj 47:12 u posljednjem susretu skupine C. Otprije se već zna da iz te skupine prolaze Švedska, Brazil i Zelenortski Otoci, a ispada Urugvaj. U skupini D Portugal je u posljednjem kolu pobijedio Mađarsku 27:20. U toj je skupini prvi Island, a slijede Portugal i Mađarska, dok su Južnokorejci ispali. Osim ovih momčadi, prolazak su osigurali Njemačka, Egipat, Nizozemska i Danska.

Drugi krug

Skupina I: Španjolska, Francuska, Slovenija, Crna Gora, Iran, Poljska

Skupina II: Island, Švedska, Brazil, Portugal, Mađarska, Zelenortski Otoci

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti