Nedjelja, 24 listopada, 2021

Peljto sudi derbi Veleža i Zrinjskog, sudija kojem je zapaljen automobil se vraća na teren

Pročitajte i ovo

NSBiH odredio je sudije za 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ono što je svakako interesantno, jedan od derbija kola koji se igra na Grbavici između Željezničara i Tuzla Cityja, sudit će Sabrija Topalović.

Nogometni savez BiH delegirao je službena lica za mečeve 13. kola Premijer lige BiH, a derbi između Veleža i Zrinjskog će suditi sarajevski arbitar Irfan Peljto.

Peljti će u mostarskom derbiju pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Sreten Udovčić iz Prijedora, dok je četvrti sudija Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Pravdu na meču između Željezničara i Tuzla Cityja na Grbavici će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice, sudija kojem je nakon susreta između Veleža i Borca zapaljen automobil, a njemu će pomagati Josip Čolić iz Kupresa i Marko Perić iz Mostara. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Topalović je bio glavni sudija prekinutog meča između Veleža i Borca u Mostaru, nakon kojeg mu je zapaljen automobil pri povratku kući.

Derbi kola igra se u Mostaru u petak. Velež će ugostiti gradskog rivala Zrinjski, a ovaj meč sudit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Velimir Delić iz Modriče te pomoćnici Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Nebošja Žugić iz Prijedora će dijeliti pravdu na meču između Slobode i Radnika, a susret između Širokog Brijega i Rudara iz Prijedora pripao je Mirzi Kazlagiću iz Cazina. Njemu će pomagati Marko Zelenika iz Mostara i Davor Vukašinović iz Istočnog Sarajeva.

Sudije za 13. kolo:

Leotar – Borac (Admir Musić – Sarajevo:
Željezničar – Tuzla City (Sabrija Topalović – Zenica)
Sarajevo – Posušje (Josip Martinović – Čapljina)
Velež – Zrinjski (Irfan Peljto – Sarajevo)
Široki Brijeg – Rudar Prijedor (Mirza Kazlagić – Cazin)
Sloboda – Radnik (Velimir Drinić – Modriča)

Najnovije vijesti

Mirsad Šiljak imenovan je za novog šefa stručnog štaba NK Travnik

Poštovani navijači, simpatizeri, novinari i svi Vi koji NK Travnik nosite u srcima, obavještavamo Vas da je uprava NK...

Povezane vijesti