Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Pjanić otvoreno: Nemojte ponoviti moju grešku…

Pročitajte i ovo

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić dao je zanimljiv intervju za Tuttosport.

Mediji u Italiji i dalje pomno prate Pjanića koji je ljetos bio veoma blizu povratka u Juventus, a u pomenutom intervjuu čak je i sam sebe kroz šalu preporučio Staroj Dami.

Kroz razgovor, naravno, nezaobilazna tema bio je i transfer u Barcelonu koji se ispostavio kao loš potez za bh. fudbalera. Na kraju je savjetovao i kolege iz Juventusa da razmisle dobro prije nego što se odluče promijeniti sredinu.

– Šta bih savjetovao Morati? Nema potreben da njemu išta govorim, iskusan je, ali reći ću mu ono što bih svakom. Razmisli dva puta prije nego što odeš iz kluba u kojem si sretan, pa makar ti nudili i duplo više novca, kaže Pjanić i potom dodaje:

– Shvatam da se nekada javi i želja za novim izazovom i motivacijom. Morata će znati šta da radi, ali koliko znam, on je uvijek bio sretan u Juventusu i uvijek je govorio lijepe riječi o tom klubu. A iz kluba odlaze samo oni koji nisu sretni i takve ne treba zadržavati.

Osvrnuo se i na De Ligta.

– On ima priliku da raste pored Bonuccija i Chiellinija. Sretan je u Juventusu, a kada je tako, bolje mu je da ostane. Neka razmisli dva puta kako ne bi napravio istu grešku kao ja, dodao je Pjanić.

Ostaje da se vidi hoće li Pjanić na kraju sezone dobiti novu priliku u Barceloni.

Najnovije vijesti

Željezničar u Mostaru iznenadio Zrinjski

Nogometaši Željezničara pobijedili su kao gosti Zrinjski rezultatom 2:1 u okviru 2. kola M.tel Premijer lige i tako su...

Povezane vijesti