Utorak, 27 veljače, 2024

Preminuo legendarni napadač Dinama Slaven Zambata

Pročitajte i ovo

Legendarni dugogodišnji strijelac i kapetan Dinama te jedan od najvažnijih igrača u mitskoj 1967., Slaven Zambata je preminuo od zatajenja srca…

Kako prenosi Večernji list, s nedavno navršenih 80 godina života je preminuo legendarni kapetan i strijelac Dinama Slaven Zambata. Razlog je iznenadno zatajenje srca.

Zambata je rođen u Sinju 24. rujna 1940., a u Dinamu je odigrao 251 utakmicu i zabio čak 156 pogodaka. Bio je član i kapetan te jedan od glavnih igrača legendarne sezone 1966/67 kad je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova.

U toj je sezoni zabio 24 pogotka u 38 utakmica. Zabijao je i mnogim europskim velikanima poput Celtica i Milana. Nakon deset godina u Dinamu je otišao u inozemstvo, u belgijske Waregem i Crossing Club, a onda se nakratko vratio u Dinamo, dok je karijeru završio 1973.

Za reprezentaciju Jugoslavije je zabio 21 pogodak u 31 nastupu, a nakon karijere se posvetio pisanju knjiga vezanih za nogomet, a završio je i obuke za nogometnog i kondicijskog trenera. Imao je i licencu kao agent, ali se u upravu ili stožere Dinama nikad nije priključio.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti