Utorak, 23 srpnja, 2024

Red Bull mora tražiti novi motor, Honda napušta Formulu 1

Pročitajte i ovo

Honda koja je dobavljač motora za momčad Red Bulla u Formuli 1 je objavila da napušta taj sport na kraju sezone 2021. i to znači da austrijska momčad mora tražiti novi motor i dobavljača…

Veliki udarac na ambicije Red Bulla nakon najavljene velike promjene pravila došao je u petak ujutro. Naime, Honda je objavila kako napušta Formulu 1 na kraju sezone 2021. što znači da Red Bull mora tražiti novog dobavljača motora.

Honda se u Formulu 1 vratila 2015. u suradnji s McLarenom koja je bila neuspješna pa je udružila snage s Toro Rossom 2018., a glavnu momčad Red Bulla je počela opremati motorom 2019. godine kad je Red Bull prekinuo suradnju s Renaultom.

 

 

Sad Red Bull i AlphaTauri (bivši Toro Rosso) moraju tražiti novi motor, a izbor je sužen. S Renaultom se nisu rastali u dobrim odnosima, Mercedes je jedan od glavnih rivala, dok Ferrari ima svojih problema s motorom koji je dosta slab i spor.

Ostaje i neka treća mogućnost, a to je unajmiti proizvođača van Formule 1 koji bi se možda vratio. Tvrtke koje izgledaju kao najsposobnije i najopremljenije za taj zadatak za to su BMW i Toyota. Jedno je sigurno, ovo će biti burne dvije sezone za Red Bull.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti