Subota, 2 prosinca, 2023

Sindikat profesionalnih fudbalera BiH upozorio igrače: ‘Ne potpisujte ugovore osim ako…‘

Pročitajte i ovo

Povodom prelaznog roka u bh. fudbalu Sindikat profesionalnih fudbalera BiH se putem zvanične Facebook stranice oglasio saopštenjem u kojima upozoravaju igrače koji pronalaze nove klube na šta trebaju obratiti pažnju.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Prelazni period u bh. fudbalu je u toku. SFPBiH objavljuje nekoliko korisnih informacija za nogometaše, koji u ovom transfernom roku žele produžiti saradnju sa svojim klubovima ili potpisati ugovor sa novim klubom.

➡ Zahtjevajte od kluba da sve ugovorene iznose i obaveze prema igraču navede u ugovor.

➡ Svaki aneks ugovora koji potpišete mora biti potpisan u nadležnom registracionom savezu i u tom tijelu se ovjeriti. Nastojte sva potraživanja prema klubu navesti u ugovoru igrača profesionalca. Ako igrate u 1. Ligi Federacije BiH ili 1. Ligi RS ZAHTJEVAJTE na potpisivanju Aneksa ugovora i definišite sve obaveze Kluba prema vama.

➡ Ne potpisujte civilne ugovore ili sporazume sa vlasnicima klubova, direktorima, sponzorima ili drugim osobama o novčanim isplatama prema vama. Ugovor samo potpisujte sa klubom.

➡ Ugovor potpišite uz prisustvo svjedoka. Ako nemate zastupnike, pozovite sa vama članove porodica, prijatelje ili druge osobe od povjerenja koje će prisustvovati zajedno s vama i svjedočit ko je prisustvovao činu potpisivanja ugovora.

➡ Pročitajte i dva puta ono što potpisujete i budite svjesni – SAMO ONO ŠTO JE NAVEDENO U UGOVORU I ANEKSU MOŽE BITI PREDMET BUDUĆEG POTRAŽIVANJA.

Za sva dodatna pitanja i nejasnoće naše osoblje stoji na raspolaganju članovima. Pošaljite nam poruku na društvene mreže ili e-mail: info@spfbih.ba“, navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti