Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH primljen u punopravno članstvo FIFAPRO-a!

Pročitajte i ovo

Izvršni odbor FIFPRO-a (Svjetske unije fudbalera) sastao se prije nekoliko dana prilikom svog redovnog zasjedanja, a jedna od tačaka dnevnog reda bio je status Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, unutar pomenute organizacije.

Jednoglasno je izglasano da se status bh. sindikata unaprijedi, odnosno od 1.1.2021. godine Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini bit će punopravni član organizacije, koja se brine o zaštiti i statusu fudbalera na čitavom svijetu!

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH u protekle dvije godine bio je kandidat za punopravno članstvo, te je naša organizacija morala ispuniti stroge kriterije kada je u pitanju sam rad, poslovanje i strukovni kapaciteti. Detaljnim i redovnim izvještavanjima, posjetama i razgovorima, SPFBiH pokazao se kao čvrst oslonac za bh. fudbalere u BiH i van granica naše države, a ulaskom u punopravno članstvo položaj Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH u razgovorima s interesnim skupinama značajno će se osnažiti, a dodatnim kapacitetima organizacija će moći realizirati brojne projekte za svoje članove, profesionalne i amaterske fudbalere, igračice i trenere, a prisustvo FIFPRO-a u Bosni i Hercegovini bit će još veće.

“Neizmjerno smo sretni zbog današnje službene informacije koju smo zaprimili iz sjedišta FIFPRO-a. Naša veliko zalaganje i rad u oblasti pravne i statusne zaštite bh. fudbalera prepoznati su i svojevrsno nagrađeni. Ulaskom u punopravno članstvo FIFPRO-a otvara se jedno novo poglavlje u našem radu, a članovi Sindikata će to osjetiti. Koristim priliku da se zahvalim svim našim suradnicima, kako bivšim, tako i sadašnjim, našem generalnom sekretaru, Upravnom odboru, pravnom timu i medijima, na doprinosu u našem radu.”, rekao je osnivač SPFBiH, Aldin Đidić, dodavši:

“Svima onima, koji urušavaju bh. fudbal, degradiraju igrače, varaju sportiste i bacaju blato na ovu igru, koju svi volimo, mogu poručiti da Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH nikada nije bio jači i da ćemo se još više i snažnije boriti protiv svih nepravilnost i nezakonitosti u bh fudbalu”.

Službena ceremonija ulaska SPFBiH u punopravno članstvo FIFPRO-a bit će organizirana početkom 2021. godine.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti