Utorak, 27 veljače, 2024

Slavni Rivaldo otkrio zbog čega je postao veliki vjernik

Pročitajte i ovo

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte te svjetski prvak 2002. godine s Brazilom, veliki Rivaldo, u razgovoru s argentinskim Clarinom otkrio je kako nije oduvijek bio vjernik te zbog čega je odlučio postati.

Prilično je neobično za Brazilca da nije pobožan u mlađim danima, obzirom da su velika većina igrača Selecaoa poznati po svom katoličkom aktivizmu – ponajviše Kaka.

Međutim, sve se to promijenilo prije 16 godina zbog jednog pomalo bizarnog razloga – 2004. godine je u glavi čuo glasove koji su mu govorili kako će nastradati u prometnoj nesreći.

”Napustio sam Cruzeiro jer nisam igrao, a tada sam počeo čuti glasove koji su mu govorili da ću umrijeti. Čuo sam ih jasno i glasno. Jedan glas mi je rekao da ako budem vjerovao u Boga da neću poginuti. Najčudnije je bilo to što sam tada dobio poriv da stalno vozim pa sam tražio izgovore kako ne bih sjeo u auto”, iskren je bio slavni Brazilac.

Potom je rekao kako više nije mogao izdržati te je otišao u jedno mjesto u blizini Sao Paola.

”Tijekom vožnje glasovi su postajali sve glasniji. Imao sam osjećaj da će se nešto dogoditi tog dana. Sjećao sam se bliskih ljudi koji su tako poginuli. Moj otac je bio među njima. Vratio sam jako uplašen. Kad sam došao kući, plakao sam kao dijete. Tog dana sam se predao bogu i više nisam čuo glasove.”

Inače, Rivaldo je uz Ronaldinha jedan od većih obožavatelja desničarskog predsjednika zemlje, Jaira Bolsonara, za kojeg napominje da je božji čovjek.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti