Petak, 19 srpnja, 2024

Sloboda na Tušnju dočekuje Borac

Pročitajte i ovo

Danas se u okviru 13. kola m:tel Premijer lige sastaju tuzlanska Sloboda i banjalučki Borac. Meč se igra na Tušnju sa početkom u 14:00h.

Gosti iz Banja Luke traže nova tri boda sa kojima bi se približili prvenstveno Željezničaru koji se nalazi na drugom mjestu sa 28 osvojenih bodova, četiri više od banjalučke ekipe, ali Borac je najavio borbu za titulu, pa su im itekako potrebna nova tri boda i zbog priključka za Sarajevom, koji čvrsto zauzima prvo mjesto sa 32 osvojena boda.

Ekipa tuzlanske Slobode će, prema svemu sudeći, još jednu sezonu m:tel Premijer lige provesti u donjem dijelu tabele, ali ovaj put neće biti grčevite borbe za opstanak. Tuzlaci su u ovoj sezoni poprilično odmakli od dvije posljednjeplasirane ekipe. Zauzimaju osmo mjesto sa 14 osvojenih bodova, što je čak za sedam više od Krupe, koja je prva ispod relegacione crte. Ipak, Sloboda će u meču protiv Borca ići na pobjedu, sa kojom bi se još dodatno odmakli od mjesta koje vode u niži rang.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti