Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Sosa: Interes Bayerna godi, o tome se pisalo u svim njemačkim medijima

Sosa je ove sezone odigrao već 17 utakmica za Stuttgart i trenutna tržišna vrijednost mu je šest milijuna eura

Borna Sosa, 23-godišnji lijevi branič mlade hrvatske reprezentacije i aktualni član njemačkog Stuttgarta, igra nogomet života. Izborio se za poziciju u njemačkom velikanu, igra nešto ofenzivnije nego što smo to od njega navikli, što mu donosi i mnoge prednosti u igri prema naprijed.

Gotovo svako kolo sudjeluje u akcijama za golove, a ove sezone već je namjestio njih šest. Jednu i prije dva dana, za pobjedu Stuttgarta u Kölnu. Prethodno je, kolo prije, bio izabran za najboljeg igrača kola Bundeslige, stoga nas ne treba ni čuditi informacija da su interes za njim iskazali i neki bogatiji klubovi, prije svih, Bayern München.

Naravno, mladom hrvatskom adutu takav interes godi, što je i potvrdio za službene stranice HNS-a.

“To već neko vrijeme nije tajna, uostalom to je bila tema u svim njemačkim medijima. Lijepo je kad se jedan tako veliki klub interesira za tebe, teško je biti ravnodušan po tom pitanju, ali preda mnom je još velik dio sezone koji moram odraditi u Stuttgartu i potpuno sam posvećen tome. Međutim, naravno da godi interes Bayerna, to će mi biti još veća motivacija u daljnjem radu“, poručio je Sosa u intervjuu za stranicu HNS-a.

Inače, Sosa je ove sezone odigrao već 17 utakmica za Stuttgart i trenutna tržišna vrijednost mu je šest milijuna eura, što je sitnica je jednog giganta poput Bayerna. Odličnim predstavama sigurno je upao i u radar izbornika Zlatka Dalića, koji će ubuduće imati slatke brige oko pozicije koja se uvijek smatrala kritičnom. Sada za lijevi bek konkuriraju Barišić, Bradarić, Sosa, pa i Melnjak koji je upao iz drugog plana.

Međutim, na Sosu itekako računa i izbornik mlade selekcije, Igor Bišćan, koja uskoro igra na Europskom prvenstvu. Skupina, u kojoj mladi Hrvati igraju s Portugalom, Engleskom i Švicarskom, igra se tijekom ožujka u Sloveniji, no loša je vijest što Bišćan u prve dvije utakmice ne može računati na Sosu, jer još vuče kaznu iz kvalifikacija, kada je pocrvenio u Škotskoj.

Najnovije vijesti

Povezane vijesti