Utorak, 27 veljače, 2024

Španjolska do svjetske bronce u rukometu nakon velikog preokreta

Pročitajte i ovo

RUKOMETAŠI Španjolske osvojili su treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što su u susretu za broncu u Stockholmu pred 20.000 gledatelja u Tele 2 Areni pobijedili Švedsku s 39:36 (18:22).

Aktualni europski prvaci i vlasnici bronce s posljednjeg SP-a u Egiptu, bili su bolji u prvom poluvremenu koje su dobili s četiri razlike (22:18), no Španjolci su nastavak odigrali sjajno. Drugi dio dobili su sa sedam razlike za konačnih 39-26 obranivši tako broncu sa SP-a 2021.Španjolsku su do pobjede predvodili Adrian Figueras Trejo s devet golova, te Aleks Dušebajev sa sedam pogodaka, dok su vratari Rodrigo Corales Rodal (5) i Gonzalo Perez de Vargas Moreno (4) zajedno sakupili devet obrana. U švedskim redovima najefikasniji su bili Hampus Wanne s devet i Niclas Ekberg sa sedam golova.

Tobias Thulin je sakupio šest, a Andreas Palicka sedam obrana. Za španjolsku reprezentaciju to je peta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu treća bronca i to druga u nizu. U večerašnjem finalu sastaju se Francuska i Danska.

Najnovije vijesti

Njemačka i Austrija remizirale. Evo kako Hrvatska sada može do polufinala

UTAKMICA između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog...

Povezane vijesti