Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Strah u Beogradu: Ako želi u Ligu Europe, Crvena Zvezda mora putovati u ratnu zonu

Pročitajte i ovo

Kako saznaje RTS, susret play-off runde kvalifikacija za Ligu Europe između Ararata i Crvene zvezde, najvjerovatnije bit će odigran u Armeniji, bez obzira na ratno stanje koje vlada u toj zemlji zbog sukoba sa susjednim Azerbejdžanom.

Žrijeb je spojio Ararat iz Jerevana i Crvenu zvezdu u posljednjoj fazi kvalifikacija za Ligu Europe, ali u Armeniji vlada ratno stanje. UEFA ipak nema namjeru da promijeni domaćinstvo i sve bliža je odluci da se utakmica odigra u Jerevanu.

“Vjerujem da će UEFA sagledati sve sigurnosne aspekte, da će prije svega voditi računa o sigurnosti svih učesnika i da će donijeti ispravnu odluku”, rekao je Zvezdan Terzić generalni direktor srbijanskog kluba.

“Ako mene lično pitate, ja sam za to da se utakmica igra u Armeniji. Ne želim da nevolju armenskog naroda koristimo za neku našu korist. Ne želim to. Ako je već žrijeb odlučio da po treći put budemo gosti, neka tako i bude. Ako smo bolji, u šta ne sumnjam, Crvena zvezda mora pobijediti gdje god da igra. Idemo i pobijedit ćemo”, istakao je Terzić.

Postoji mogućnost da sutra u toku prijepodneva, kada UEFA donosi zvaničnu odluku, dođe do drugačijeg raspleta, ali su veoma male šanse za to. Druga opcija UEFA-e u tom slučaju bila bi Kipar, gdje bi Ararat bio formalni domaćin.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti