Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Sudije za naredno kolo PLBiH neće biti delegirane dok se ne donese odluka o Gigoviću

Pročitajte i ovo

Komitet za sudije i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici nije potvrdio kaznu sudiji Milošu Gigoviću, nakon čega je rad ovog tijela blokiran.

Sudija Miloš Gigović u duelu Borca i Veleža (2:0) donio je nekoliko grešaka na štetu gostujućeg tima, ali na jučerašnjoj sjednici nije mu potvrđena negativna ocjena za suđenje.

Članovi Komiteta bili su podijeljeni po pitanju suđenja Gigovića. Kako prenosi Faktor, trojica članova (Zoran Rebac – Mostar, Ibrahim Hasanbegović – Sarajevo i Muamer Bureković – Zenica) bili su za to da se Gigović kazni najdrastičnije.

Protiv kažnjavanja bili su Dragan Banjac i Ognjen Valjić, dvojica članova Komiteta iz Banja Luke, odnosno FSRS, dok je Miro Hrkač iz Širokog Brijega bio suzdržan.

Rebac, Bureković i Hasanbegović neće popustiti u svojim namjerama i to znači da će rad Komiteta za suđenje biti blokiran sve dok se Gigović ne kazni. Kako je za kvorum potrebno prisustvo pet članova, jasno je da sudije za 11. kolo Premijer lige BiH i mečeva osmine finala Kupa neće biti delegirane dok se odluka o Gigoviću ne donese.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti