Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Trener Sarajeva poručio; Imamo samo jedan cilj!

Pročitajte i ovo

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović pred sutrašnji ogled play-offa Lige Evrope, kaže da se njegova ekipa dobro pripremila za veoma kvalitetnog protivnika.

– Veoma kvalitetna ekipa i koja u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca. Igraju dosta dobro i u prvenstvu, znamo sve o njima. Promijenili su ekipu, dosta igrača je novih tu, promijenili su i sistem igre. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, to moramo oprezni i koncentrirani. To su kvalitetne ekipe, ne smijemo dozvoliti da nam padne koncentracija i da budemo maksimalno oprezni i spremni tokom cijele utakmice, naglašava prvi strateg Sarajeva.

Kako kaže, Škoti imaju pravo na svoja očekivanja, obzirom da najavljuju siguran prolaz, ali Sarajevo traži svoju računicu.

– Moramo odigrati kvalitetno i da dođemo do toga da je naš fudbal dosta napredovao. Imamo mi svoj stav i optimizam pa vidjet ćemo sutra, ono što je sigurno da smo dosta motivirani, rekao je Marinović, koji se potom osvrnuo i na svoj igrački kadar.

– Sušić je imao povredu u hodu se oporavlja i priprema. To je jedan od razloga i zbog nešto lošije igre protiv Budućnosti, on može mnogo bolje i očekujem sutra da bude na visokom nivou. Imamo 20 igrača i svi su spremni i nedostajat će nam sutra Rahmanović, moramo se okrenuti drugim opcijama i načinu igre. Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, kazao je Marinović.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti