Petak, 19 srpnja, 2024

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

Pročitajte i ovo

Europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Srpskog nogometnog saveza, objavljeno je na službenim internetskim stranicama UEFA-e.

U pitanju su događaji tijekom ogleda prvog kola skupine C Europskog prvenstva između Engleske i Srbije u Gelsenkirchenu u kojem su engleski nogometaši slavili s minimalnih 1-0. Kako navodi UEFA, srpski navijači su tada ubacivali razne predmete na teren, a ujedno su poslali provokativne poruke kojima nije mjesto na sportskim terenima.

Ranije tijekom ponedjeljka Europska nogometna organizacija je dobila prijavu od strane Kosovskog nogometnog saveza koji je ukazao na neprimjereno ponašanje navijača Srbije navodeći kako su „istaknuli neprimjerene zastave i transparente“ te „uzvikivali neprimjerene poruke protiv Kosova“.

Uz sve to je Kosovski nogometni savez zatražio striktno kažnjavanje zbog ponavljanja sličnih incidenata u režiji srpskih navijača.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti