Subota, 9 prosinca, 2023

UEFA zasad ne mijenja plan za EURO, četiri opcije za gledatelje

Pročitajte i ovo

Pandemija koronavirusa poremetila je rasporede gotovo svih sportova, no iz UEFE poručuju kako ne razmišljaju o izmjeni planova za Ruropsko prvenstvo kao ni Lige prvaka.

“Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo“, rekao je glasnogovornik UEFA-e u četvrtak.

UEFA i dalje planira održati EURO u 12 gradova i 12 zemalja, dok raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je “teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja”. On navodi da bi se EURO, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

Do 5. ožujka UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: “100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100%, 20 do 30% ili bez gledatelja”, uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

Što se tiče klupskih natjecanja, što uključuje i Ligu prvaka, također zasad sve ostaje po prvotnom planu.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti