Nedjelja, 14 travnja, 2024

Utakmice kvalifikacija za Eurobasket u dvorani hotela Hills, ulaznice u prodaji

Pročitajte i ovo

Pred muškom i ženskom košarkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine su četiri utakmice kvalifikacija za Eurobasket, a naša zemlja će biti domaćin svih njih.

Tačnije, utakmice će se odigrati u Sarajevu, odnosno u formatu “bubble” u sportskoj dvorani hotela Hills, na temelju odluke FIBA-e.

Prve će svoje utakmice igrati dame, koje će 12. i 14. novembra ugostiti selekcije Estonije, odnosno Rusije, dok će Zmajevi 27. i 29. narednog mjeseca odmjeriti snage prvo sa Bugarskom, a onda i s Latvijom.

Utakmice koje nas očekuju u drugom kvalifikacijskom ciklusu otvaraju našim selekcijama put za odlazak i učešće na Evropskom prvenstvu za žene 2021.godine i Evropskom prvenstvu 2022.godine za muškarce.

Ostvarenim pobjedama protiv reprezentacija Estonije, Rusije, Bugarske i Latvije naše reprezentativke i reprezentativci će imati priliku ponovno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na smotri najboljih selekcija Evrope.

Za navedene mečeve će se u prodaji naći i ulaznice, a iz KSBiH su naveli da bi kupovina ulaznica, putem web platforme www.kupikartu.ba zajednička finansijska podrška navijača bila od posebne važnosti i značaj u ovom trenutku.

“Utakmice ćete biti u mogućnosti pratiti putem direktnog televizijskog prijenosa na kanalima – BHRT, Sport Klub ili Nova BH, jer tako nam nalažu okolnosti, ali to je naša trenutna realnost, koju dijelimo sa mnogim sportašima Svijeta.

Ulaznice za četiri (4) utakmice bit ćete u mogućnosti kupiti putem web platforme www.kupikartu.ba , na kojoj ćete se registrirati i izvršiti plaćanje shodno navedenim instrukcijama za plaćanje.

Dokaz o izvršenoj i primljenoj uplati, zajedno sa ulaznicama, biće dostavljen putem elektronske pošte na Vašu email adresu od strane našeg poslovnog partnera Kupikartu.ba

Cijena ulaznica za sve četiri (4) utakmice iznosi 19,95 KM sa uračunatim PDV-om.

Iskreno se zahvaljujemo svim navijačima i simpatizerima za podršku košarkaških reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, za veliko razumijevanje što nećemo biti svi zajedno u mogućnosti pratiti naše najbolje košarkašice i košarkaše u dvorani ”Mirza Delibašić”, gdje je i mjesto pravim ljubiteljima i simpatizerima igre pod obručevima.

Uvijek uz Bosnu i Hercegovinu!”, saopštili su iz KSBiH.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti