Utorak, 5 prosinca, 2023

Vahid Halilhodžić predložio dva nova imena za selektora Zmajeva

Pročitajte i ovo

Fudbalska selekcija BiH još uvijek nije dobila selektora, a Vahid Halilhodžić (68), aktuelni selektor Maroka, smatra da bi Blaž Slišković (61) ili Džemal Hadžiabdić (68) bili najboje rješenje u ovom trenutku.

Halilhodžić je za FTV kazao da nam je potreban domaći trener koji poznaje naš mentalitet i naše igrače.

“Pratim situaciju, ništa novo kod nas kad se bira selektor. Puno politike i svih drugih dešavanja mimo sporta. Vidim da se spominje kao kandidat strani trener, ali mislim da nama treba domaći trener koji dobro poznaje naš mentalitet, naše igrače. Recimo Baka Slisković ili Džemo Hadžiabdić. Oni bi bili rješenje najbolje, vjerujte”, rekao je za FTV iz Pariza legendarni Vahid Halilhodžić.

Podsjećanja radi, u ponedjeljak 4. januara održana je sjednica Izvršnog odbora NS BiH (na istoj nije prisustvovao predsjednik Elvedin Begić) na kojoj se trebao imenovati nasljednik Dušana Bajevića, ali čelnici Saveza se nisu dogovorili i izbor novog selektora je prolongiran.

Reprezentacija BiH nema selektora od novembra kada je istekao mandat Dušanu Bajeviću.

Manje od tri mjeseca je ostalo do utakmice protiv Finske, kada 24. marta u gostima počinjemo kvalifikacije za SP 2022.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti