Srijeda, 24 srpnja, 2024

Velike su šanse da Zmajevi meč sa Sjevernom Irskom igraju pred navijačima

Pročitajte i ovo

Jedan dio BH Fanatikosa, najvatrenijih navijača naše A selekcije, mogao bi bodriti nogometnu reprezentacija Bosne i Hercegovine na Grbavici u utakmici baraža za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine još iz Europske nogometne federacije (UEFA) nije dobio “zeleno svjetlo” za ovakav poduhvat koji se na našem stadionu igra 8. oktobra.

No, ideja postoji što je za naš portal potvrdio i Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravlja i član Kriznog štaba Federacije BiH.

Prema našim saznanjima, Federalno ministarstvo zdravstva dalo je zeleno svjetlo za odigravanje ovog susreta pred ograničenim brojem domaćih navijača u Sarajevu.

“Mi smo na Kriznom stožeru donijeli mišljenje da se utakmica može odigrati pred navijačima. Naravno, ne možemo prihvatiti kapacitetom od 30 posto kao što je UEFA nedavno uradila u Mađarskoj kada su u Budimpešti igrali Bayern i Sevilla. No, mi bismo išli sa 15 posto kapaciteta stadiona. Završnu riječ imat će naravno UEFA, ali i Kanton Sarajevo, odnosno Zavod za javno zdravstvo. Oni trebaju na kraju kazati koliko publike može biti na stadionu i svega ostalog u vezi epidemioloških mjera kojih će se osim igrača, funkcionera i novinara morati pridržavati i navijači”, kazao je Čerkez za Radiosarajevo.ba, dodajući da se ova odluka odnosi samo na utakmice reprezentacije BiH, a ne m:tel Premijer lige BiH.

Goran Čerkez – undefined
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Goran Čerkez

On je za naš portal otkrio da će se sutra održati još jedan važan sastanak.

“Na njemu počekujem da ponovo prisustvuju čelnici Nogometnog saveza BiH i Zavoda za javno zdravstvo KS. Optimista sam u pogledu konačnog dogovora i vjerujem da će reprezentativci Bosna i Hercegovine u važnoj utakmici imati podršku navijača sa tribina Grbavice”, potvrdio je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravlja i član Kriznog štaba Federacije BiH.

Nogometni savez BiH za Radiosarajevo.ba
Kontaktirali smo i Nogometni savez BiH u vezi mogućnosti odigravanja utakmice baraža za odlazak na Europsko prvenstvo 2020 između BiH i Sjeverne Irske igra na stadionu Grbavica pred navijačima.

“Iz UEFA-e jopš ništa zvanično nismo dobili. Čekamo potvrdu iz Nyona”, kazao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH; za Radiosarajevo.ba.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti