Srijeda, 24 srpnja, 2024

Veliki dan za NK Čelik!

Pročitajte i ovo

NK Čelik platio je PDV za mjesec septembar, a iz kluba su istakli da je ovo veliki korak prema oporavku kluba.

“Suočen sa brojnim problemima i maćehinskim odnosom ovog grada prema njemu, Starac je bio pred gašenjem. Godine sistemskog uništavanja simbola ovog grada dovele su do toga da započnemo našu borbu za bolji, jači i uspješnji Čelik.

Svojom odlukom smo se odlučili takmičiti u Kantonalnoj ligi ZDK, kako bismo za sva vremena presjekli sve ono što je loše i što predstavlja veliki teret za klub, te krenuli putem ozdravljenja.

Transparentno poslovanje i ažurno ispunjavanje obaveza, koje su za druge subjekte dio uobičajne poslove rutine, nažalost, za naš Klub bila su nepoznanica.

Danas je to drugačije.

Po prvi put, u historiji našeg kluba, Čelik je platio porez na dodanu vrijednost (PDV) za deveti mjesec (septembar). Ovo su samo mali koraci na dugoj stazi oporavka simbola ovog grada.

Na ovom putu oporavka i u našoj borbi potrebna je pomoć svih nas. Zbog toga smo partnera i podršku pokušali pronaći u Vladi ZDK. Rukovodstvo kluba svakodnevno pokušava pronaći način na koji bi što ekspersnije završio aktivnosti u vezi plaćanja duga za PDV –e Upravi za indirektno oporezivanje

Podsjećamo, 30.09.2020.godine Vladi ZDK je poslan zahtjev za dostavljanje službenog stava Vlade glede inicijative koja je podnešena 30.09.2020.godine, a koja se odnosi na NK “Čelik”.

https://www.nkcelik.ba/dopis-vladi-zenicko-dobojskog-kantona/ , ali nažalost još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.

Samo zajedničkim snagama i korak po korak možemo i moramo vratiti Čelik na puteve stare slave.

Ovo je borba koja će da se prepričava generacijama i zato svi zajedno za Čelik”, stoji u saopštenju zeničkog kluba.

Najnovije vijesti

Portugal teškom mukom slomio Češku

Nogometna reprezentacija Portugala pobijedila je Češku rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.Portugal je imao...

Povezane vijesti